Manevre deraiante

Mă mănâncă palma să scriu despre evenimentele politice recente. Sunt părtinitor, nu sunt? Mai degrabă sunt. Ştiu şi de ce sunt, până la urmă, părtinitor şi aparent subiectiv. Recunosc că actualul guvern îmi este mai mult decât antipatic. Unii îl numesc nelegitim, poate că este şi nelegitim. Se pare că alianţa „Jos Băsescu” îşi va căpăta în scurtă vreme şi „legitimitatea”. Se va vota cât de curând în noile alegeri prezidenţiale, căci Traian Băsescu nu prea are şanse la referendum. Vorbesc din ce aud în jurul meu. Am citit articole care-l asemuiesc lui Cuza şi lui Ţepeş. Mi se par aberaţii. Am colegi de şcoală, cu ceva studii asemănătoare cu ale fostului preşedinte (asemănătoare înseamnă „studii în aceeaşi instituţie”, nu aceleaşi studii, evident), care n-au nicio logică în a-l denigra pe acesta. Ei cred că au însă şi o logică, dar nu au, ei au împrumutat de la Mihai Gâdea şi prietenii lui. Una din „Antene” a transmis „live” declaraţia fostului preşedinte de după rezultatul votului din parlament, în emisiunea lui Ciutacu. Acesta se tot mira şi minuna apoi, ca un adevărat geniu ce este, cum de „Băsescu posta pe Twitter în acelaşi timp în care era în faţa camerelor de luat vederi”[sic]. Sunt convins că este autoironie la dl. Ciutacu să se numească pe el însuşi „geniu”. Dumnealui este din păcate, exact opusul unui geniu. Mi-a atras atenţia acum un an, când a încercat (şi a şi reuşit să-şi convingă interlocutorii de la o emisiune mai de pe lumină, unde era el însuşi invitat) să desfiinţeze verbal o iniţiativă lăudată a clujenilor, datorate în special Primului Ministru de atunci, Emil Boc. După Ciutacu, nimic nu era bun pentru că venea din partea lui Emil Boc, iar din partea acestuia, nu are ce să fie bun, căci „acesta este aservit lui Băse”. Exprimări vulgare, à la Mircea Badea, la un „geniu luptător, cu o familie de întreţinut”[sic]. A propos de Twitter, culmea, contul preşedintelui Băsescu, inactiv de la Ursul de Argint câştigat de Florin Şerban, a început să fie folosit de unul din „consilieri” tocmai atunci, sau oricum, recent. Lui Obama i-a folosit campania electorală pentru a-şi promova şi profilurile „sociale” de pe Twitter şi Facebook, chestie de care este responsabil unul din fondatorii Facebook (nu Zuckerberg), care a fost invitat şi la o conferinţă a Bilderbergilor. Cât şi-a dorit şi domnul Năstase, o asemenea invitaţie, dar aici mă opresc, căci am început să le amestec şi să deraiez eu însumi. Despre Twitter am să mai scriu, vă mai arăt eu cu degetul (deşi nu-i frumos) nişte chestii de pe-aici.

Florin Şerban

[sursa]

Trebuie totuşi să recunosc că unele opinii pot depinde de puncte de vedere diferite, aşa că respect tot ceea ce este exprimat coerent, logic, decent. Nu mai durează mult şi mă despart şi de Adevărul, care mi se păruse mai obiectiv. Mie nu-mi plac panicarzii, creatorii de ştiri, cei care publică doar să publice, cum face România Liberă, cum fac majoritatea ziarelor, de fapt care ajung să fie până la urmă nişte fiţuici. Lui Crin Antonescu, preşedintele interimar, îi face unul la Adevărul, un CV, în care citează şi situl badpolitics.ro, unde apar nişte „dezvăluiri” cum că acesta ar fi fost turnător la securitate, precum şi chestii din astea. Acest stadiu este la nivel de aberaţie atâta vreme cât nu publici şi dosarul, sau pagina care-l incriminează pe respectivul. Ei dau acolo numărul dosarului, extrem de uşor de „controlat”. Cum spuneam, aberaţii, la fel ca alte „postări” foarte vizitate (zic ei) de acolo. „Lista Întreprinderilor Comuniste”, lista masonilor ori lista personalităţilor româneşti care sunt evrei la origine. Dacă vă uitaţi pe link, veţi vedea mai la coadă, una din întreprinderi ca fiind Întreprinderea de Pescuit Oceanic „Navrom” din Tulcea jud. Tulcea. O aberaţie. Cât despre liste, după ei, aproape toţi sunt evrei, pe lângă cei cu nume evidente (a căror mamă dacă nu este evreică, nici ei nu sunt consideraţi astfel de comunitatea lor), îi găsim pe Traian Băsescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Victor Ciutacu, Mihaela Rădulescu, Victor Babiuc, Oana Sârbu, Dinu Patriciu, Mircea Albulescu, Alexandru Arşinel, Răzvan Vasilescu, Oliviu Gherman, Mugur Isărescu, Victor Surdu, Andrei Gheorghe, Victor Ionescu şi mulţi alţii. Şi dacă ar fi evrei ce? Nu sunt tot români? Pornirile antisemite, la fel ca şi insinuările de presupus antisemitism, mi se par aberante, iar pe mine mă deranjează, aşa cum mă deranjează devalorizarea leului după fiecare manevră deraiantă din politica românească. Chestia este că acelaşi lucru se întâmplă cu monezile naţionale, peste tot unde au loc asemenea manevre.

 

Urmăreşte pe Twitter. Nu greşeşti dacă o faci. Unii urmăresc şi sau care sunt tot conturile mele…
„Pe Româneşte” e pentru tine, vorbitorul şi înţelegătorul! Ar fi bine să ne „încercuim” pe Google+, însă cel mai sigur este formularul din sidebar, pentru newsletter, pe care aş fi onorat să-l completezi cu numele tău real şi o adresă valabilă de email şi/sau
să te abonezi la Ipoteze despre concluzii prin Feedburner. Nu vei fi abuzat, ci doar anunţat atunci când apare ceva nou :).

Copyright © 2012 Ipoteze despre concluzii – Manevre deraiante


Dacă ţi-a plăcut articolul, te rog spune şi altora

Tweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookShare on RedditBuffer this page

Abonează-te la Newsletter!

Lasă-ţi adresa de email pentru a beneficia de perlele acestui blog nonconformist. Nu va fi prea des şi nu te costă nimic.

 Despre comentarii: Te rog să fii politicos chiar dacă nu-ţi convine ce spun în articol. Încearcă mai bine să ajuţi în loc să jigneşti. Foloseşte-ţi numele real şi evită link-urile care n-au legătură cu subiectul, în spaţiul comentariului. Dacă în locul numelui apare altceva (keywords ori situri), comentariul va fi modificat sau şters. La fel, folosirea unei adrese de email false îţi va trimite comentariul direct la spam!

Spune-ţi părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Precedentul: