Îmi propusesem să nu mai scriu în această categorie deoarece îmi părea păguboasă din mai multe puncte de vedere, de aceea urmează nişte explicaţii, nu justificări. Am fost foarte ocupat cu designul acestui site, care în sfârşit este din ce în ce mai aproape de ideea mea despre cum trebuie să arate ceva ce se vrea mai complex decât un simplu jurnal. Despre „simplu jurnal”, cred că în româneşte vor apărea de acum „micro”-postări, uşor mai extinse decât cele de 140 de caractere de pe Twitter. Sunt inspirat de cineva pentru aceasta. Contează ideea exprimată şi faptul că e posibil ca ea să fie şi înţeleasă. Oh, deoarece nu am apucat încă să citesc cartea lui Seth Godin, The Idea Virus, nu sunt sigur că la asta se referă şi el, dar aici la mine, merge în context.
Am înmulţit numărul paginilor, unde am adăugat şi o prezentare foarte succintă a blogului. Ce chestie, termenul de „elevator pitch” este inspirat de filmul „Working Girls”, numai că pe majoritatea blogurilor de „marketing” ale celor care s-au „prins” de unde vine numele, Melanie Griffith este confundată cu Meg Ryan. Oh, se vând şi cărţi despre ce este şi la ce foloseşte ceea ce se cheamă „elevator pitch”, care pe româneşte s-ar traduce „aruncare în lift” aruncare – prezentare – idee -rezumat destul de succint(ă) pentru a fi transmisă toată în aşa fel încât să-ţi acapareze atenţia, în perioada în care un lift se deplasează între etaje. Adică valorificarea ipoteticei şanse pe care poţi să o ai în viaţă (deoarece persoanele care te-ar putea ajuta nu au de obicei timp), de a întâlni undeva, chiar în lift, un investitor sau, mă rog, pe cineva de la care ai putea obţine ceea ce doreşti dacă reuşeşti să-i stârneşti interesul, prezentându-i în sub un minut de obicei (cincizeci ori maximum o sută de cuvinte), ce vrei, ce doreşti. În filme ca Wall Street, dacă ajungi la şansa de a putea fi faţă în faţă cu un investitor, ai 5 minute la dispoziţie. Pentru a ajunge la acele 5 minute însă, trebuie să fii în stare să-ţi comprimi fabuloasa şi revoluţionara idee la o singură frază. Tot ce ar urma este o extensie.
Se aplică de la idei de scenarii de film, idei de afaceri unde ai nevoie de capital din altă parte, la bloguri, unde ai nevoie în funcţie de natura acestora, de cititori, comentatori, consumatori. Nevoie, nevoie – pot fi bineînţeles contrazis – n-ai nevoie, majoritatea blogurilor vor doar să exprime ceva. Se observă că cei care pretind că n-au nevoie de nimic pentru a se exprima într-un blog, au o vanitate nesfârşită. Nimic rău să fii vanitos, denotă personalitate, iar dacă ai ceva de spus şi te pricepi să spui, de ce să n-o faci? Ai la dispoziţie cea mai performantă platformă posibilă, liberă, fără nimic ascuns în spate, WordPress. Mai este şi Blogger, care aparţine acum lui Google, şi care se bucură de toate serviciile monstrului de neevitat. Nu spun „monstru” cu maliţie. Este ceva care împarte o eră, înainte şi după Google.
Un blog este ca un tărâm fantastic, tărâmul minţii tale. Deşi există cărţi şi pentru asta, WordPress de exemplu, este foarte plin de bun simţ, este adaptat şi pentru limba noastră (ca şi Blogger, ce-i drept). Poate fi abordat cu curaj, de oricine. Dacă mai citești pe undeva că pentru a face un blog competitiv e nevoie să fii „specialist” în HTML, XHTML şi CSS, să nu-l crezi. Acela e un vanitos orgolios. Şi reiau ce spuneam în pagina mea de prezentare a acestui blog, your mind is important! Da, mintea ta e importantă. Folosește-o la maximum!
Să foloseşti WordPress este simplu. Apoi, pentru a trece pe domeniul propriu, mai este un singur pas, la fel de simplu.
Te rog urmăreşte @PeRomaneste pe Twitter. Mai am @RodolfoGrimaldi și @TheYachtOwner, dar știu că e bine să nu ceri prea mult deodată, mai ales că acele conturi au un fel al lor de a se face remarcate în Social Media. Mi-ar plăcea să mă urmărești pe Facebook sau Instagram, vorbitorii de limba română au întotdeauna prioritate mai ales dacă găsesc o cale de a mă anunța. Aș fi onorat să te abonezi la newsletter completând formularul cu o adresă valabilă de Email. Nu vei fi abuzat, ci doar anunţat la acea adresă când public ceva. 😃
Copyright © 2011 Ipoteze despre concluzii – Simplu