IPOTÉZĂ, ipoteze, s. f. Presupunere, enunţată pe baza unor fapte cunoscute, cu privire la anumite (legături între) fenomene care nu pot fi observate direct sau cu privire la esenţa fenomenelor, la cauza sau la mecanismul intern care le produce; presupunere cu caracter provizoriu, formulată pe baza datelor experimentale existente la un moment dat sau pe baza intuiţiei, impresiei etc.
CONCLÚZIE, concluzii, s. f. 1. Încheiere a unui șir de judecăți; gândire dedusă dintr-o serie de argumente sau constatări. ♦ Judecată nouă care rezultă din alte judecăți date și al cărei adevăr depinde de adevărul judecăților date. 2. Ultima parte a unei expuneri sau a unei opere, care cuprinde rezultatele finale.
(DEX – Ediţia 1998)
Blogurile de pe platforma WordPress sunt „nofollow” din default. Asta pentru a preveni, sau preîntâmpina comentariile nedorite care promovează chestii sau deranjează pur şi simplu, „maşinile”, „bot”-urile şi „autobot”-urile adică. Acest lucru rămâne la alegerea fiecăruia, însă pentru a-ți face blogul să devină „dofollow”, era cândva nevoie de un plugin care elimina „nofollow” din rel="external nofollow"
, acesta devenind rel="external "
. Asta te ajută pe tine, cel care comentează. Pentru comentariile deranjante există filtre, precum şi alte plugin-uri, cum este vechiul Akismet, moştenit cu orice modul wordpress, fie „.com”, fie „.org”, deci a lăsa un blog să rămână „nofollow” mi se pare o dovadă de egoism. E drept că nu toată lumea ştie despre ce este vorba, iar pe mulţi nici nu-i interesează, de aceea am şi oferit această informaţie, gratuit.
Am mai modificat și pe aici, în această prezentare, este normal, părerile se mai schimbă, chiar dacă sunt încăpățânat. Fac tot posibilul să păstrez un limbaj civilizat, iar dacă sar calul câteodată, o fac din rațiuni estetice, ori citez pur și simplu. Îmi pare nespus de rău că „echipa” românească de pe forumul wordpress nu răspunde la întrebări, adică le ignoră cu desăvârşire. Nu m-am încumetat să intru în legătură cu membrii, am studiat numai problema. La fel ca Brian Gardner, fondatorul Studiopress, şi eu am învăţat inițial să mă descurc „în cod” din stânga şi din dreapta, autodidactic. Acum o fac mai temeinic. Nu încerc să reinventez tema asta (deşi se poate), care în orice caz, este customizată mai mult decât oferă modulul WordPress în românește. L-am adoptat și pe el până la urmă, așa că în dashboard am un fel de hibrid în Romenglish.
Vei observa că multe articole au legătură cu Turcia, cu politica sau cultura de acolo. Consider că acopăr o nișă, mai mică, ce-i drept, despre acele locuri și fapte care își găsesc o explicație mai aproape de adevăr, ori mai concludentă, dacă le privești din afară, tu fiind de fapt înăuntru. Este important să te afli în miezul lucrurilor, nu la Berlin. Le poți privi și de sus, dar atunci amănuntele se pierd, iar tu nu vezi mai mult, ci mai mic. Sunt îndrăgostit de Istanbul, pe care îl consider cel mai frumos oraș din lume, „în sezon” pe tot parcursul anului. Nu sunt un fanatic al telenovelelor turcești, „o altă formă de exploatare”, cum ar spune un amic de-al meu turc cu vederi de stânga, el însuși fiind un mic antreprenor de mahala, dar încerc să explic prin unele din articolele mele ceea ce câteodată se vede la televizor, dar nu se înțelege. Turcii nu sunt nici ei diferiți ca mentalitate, tot 80% cu 20% (cum a împărțit Silviu Brucan populația, în ’90), dar acolo problema naționalităților conlocuitoare este mai aprinsă, este de fapt un foc continuu, menținut în special de forțe din afară.
Mi-ar plăcea să citești ce apare aici.
Mai multe nu am de spus despre acest blog. Citește şi vei afla :). Sidebar-ul și cele trei secțiuni ale footer-ului au aproape tot ce trebuie pentru a scormoni mai adânc, dacă te interesează: profiluri sociale, link-uri, etc. Poate vei descoperi şi ce-i cu Rodolfo Grimaldi, sau mai bine zis, de ce Rodolfo Grimaldi…
Completări, adică updates:
- Tema am schimbat-o până la urmă, am anunţat la timpul potrivit, cred.
- Acesta nu este un blog de IT, ci unul personal, general, unde poţi găsi orice, chiar reclame la săpun, dacă vreau eu.
- Rămâne
dofollow
în ciuda tuturor „regularizărilor” şi comunicatelor de la Google. În principiu respect comunicatele lor, nu iau în considerare ceea ce mi se pare exagerat. - [Din păcate nu cred că mai este
dofollow
. M-am întristat la un moment dat când am observat niște păcăleli și am cam scos modificările pe care le-am făcut special. Reține, te rog, că nu am făcut-o cu gândul la Google!] - Nu suport intoxicarea cu reclame. N-am să fac la fel, aici. Nu vei fi niciodată obligat să aştepţi chiar câteva secunde în plus pentru terminarea unui advertorial, de obicei neinteresant!
- În ceea ce priveşte pop-up-urile, am să mai reflectez, depinde unde se va ajunge cu acest blog, pe ce domeniu, etc…
- Să nu uit, unele linkuri sunt de afiliere, dar majoritatea nu sunt. Majoritatea te trimit acolo unde vreau să-mi subliniez spusele cu acel conţinut. Nu sunt afiliat la ceea ce nu folosesc personal, dar am început niște experimente și cu produse sau servicii pe care doar doresc să le folosesc. Atât, deocamdată.
- Iar am schimbat tema și aspectul, și încă nu-i gata. Folosesc mai puține plugin-uri pentru customizările de structură.
- Background Photo de Ahmet Salı pe Unsplash. Am mai modificat-o eu, sper să nu se supere 🙂 [Teşekkür ederim!!!]