Trebuie să-mi dezvolt o rutină pentru situl ăsta, chiar dacă public o propoziție-două, o dată, ca Seth Godin sau Zoso… Din fericire pentru siturile lor, ei publică de mai multe ori pe zi, câte o propoziție sau două…
Marketing, peste tot dai de marketing
„Scrie pentru cei care citesc”, zice un specialist în marketing. „Dacă nu știi cine-ți citește elucubrațiile, închipuiește-ți că scrii pentru o persoană apropiată, pe care o cunoști bine. Cu ea (cu persoana, nu contează genul) în gând, apucă-te și scrie sau descrie!” [Bine, am mai adaptat puțin și eu ce zice specialistul…] Cam prea simplu…
Un blogger experimentat, care face cu websiturile lui mai multe sute de mii de dolari pe an, spunea într-un interviu că cel care scrie din pasiune scrie în primul rând pentru el, iar dacă ceea ce scrie este apreciat și de alții (inevitabil), succesul îi este asigurat. Nișa-i nișă, poate fi bună, sau nu, dar el se referea la blogurile personale, cum este și acesta.
Altă lume, mai ales de sex feminin, spune că e bine să mergi cu valul, că neîmpotrivindu-te părerii generale, vei aduce succesul și la tine. Asta din păcate nu se potrivește cu mine deloc, deoarece eu încă experimentez pentru a ajunge la rezultatele pe care le vreau eu, nu alții.
Iar marele Gică Hagi spune că „să aveți grijă că să fie mingea bine, că să fie în față, cum zic, că adică apărarea că să nu fie la mijloc, înțelegi, presiune, ca să fie pă margini, foarte tare, înțelegi, ca să avem posesie foarte mare, adică tu te duci în față, vezi mingea și lansezi mult pe aripi, cum zic aicea, că să fie presiune, adică că să avem posesie ca să fie bine, nu? Adică ții mingea să avem posesie, alergi, ții mingea ca să tragi la poartă, ca să fie bine, să nu fie rău, înțelegi?”
Toate părerile sunt însă independent de acord că ai nevoie de situl tău, pe domeniul tău pentru a ajunge la succes online.
Whining
[sursa: http://www.gorj-domino.ro]
Nu am un prea mare respect pentru publicul manipulat de mass media, care propagă ideile unor interese de multe ori contrare binelui aceluiași public. Opinia lui se degradează pe zi ce trece, populația leneșă așteaptă zilnic soluții mură-n gură de la niște mercenari fără simțul umorului ca Gâdea, Badea sau Ciuvică, fără ca măcar să-și dea seama că cei ca ei doar toarnă gaz pe foc, nu oferă soluții.
Justificări tardive
Moșmondesc la niște liste de o bucată mai mare de vreme, apoi vreau să completez niște articole mai vechi pe care să le public fără să fie nevoie să mă explic prea mult… liste ca cea cu decedații celebri din 2016 (pe care nu am publicat-o încă), sau „X filme despre gătit (mâncăruri, preparate culinare, mă rog..) care mi-au atras atenția/pe care le recomand/pe care nu trebuie să le ratezi/etc…”; pe aceasta din urmă cred că am s-o public pe Rodolfo Grimaldi Blog atunci când va fi gata, datorită feed-back-ului extins de acolo.
[sursa: adevaruldespredaci.ro care pare să fie situl lui Roxin, aman, aman… Mă simt vinovat că folosesc poza asta luată de acolo, fac aproape ca o domnișoară pretențioasă și superficială care desființează „Dacopatia…” lui Dan Alexe la ea pe blog pretinzând că „renunț să o mai citesc pentru că mă enervează la fiecare două pagini”[sic], dar pune link-uri afiliate (profitshare, o umbră românească gen Amazon.com) pe carte de cel puțin două ori! Am să revin la asta într-un articol viitor…]
Dezamăgiri, una peste alta
Sunt dezolat de expresia „caută pe net!”, sau, de variațiunea „să cauți pe net, să vezi” atunci când cel/cea care ți-o aruncă nu numai că nu știe exact cum să caute ceea ce-ți recomandă, dar ar fi mai simplu pentru el/ea să consulte un dicționar de gen: DEX, Enciclopedic, Larousse, DOOM, etc, pentru a-și justifica afirmația. De obicei este folosită de cineva care nu este sigur(ă) de ceea ce afirmă. Cînd mătușa mea de 86 de ani o mai face din când în când, reușesc să mă amuz, căci biata de ea nu are exact conceptul de internet. Nu intru-n amănunte sau justificări inutile.
Pentru a evita (de la un moment încolo) explicațiile pe care nu se simțea stăpână, mama a început să-mi cumpere dicționare. Aveam o vârstă foarte fragedă, dacă-ți spun de când știu să citesc, o să crezi că mă laud, așa că mai bine nu-ți spun.
Explicații colaterale
Iarăși, știu că de multe ori atunci când afirm și eu în Social Media că Social Media nu este îndeajuns pentru a te expune pe internet atunci când ai ceva de spus, de vândut, de fixat, ci ai nevoie de propriul tău website/blog, sunt greșit înțeles. Asta se întâmplă atunci când publicul care îți vede afirmațiile nu este cel de care ai nevoie. „Prietenii” în loc să te susțină, te evită, lucru care se întâmplă din mai multe motive:
a) Unora le este frică să nu cumva să trebuiască să plătească ceva dacă intră la tine pe oricare din websituri, ei „știind că tu câștigi ceva dacă tot le-ai conceput”;
b) Mulți nici nu vor să te ajute, pentru că ei au „job-uri” serioase, cu program, doar n-or să-ți dea ție click-uri pe reclame, de acasă sau de la „scârbici”, adică ei muncesc iar tu stai pe scaun și „faci bani”…, ei sunt mai mult decât orice, „ocupați”. Au copii, cățel, purcel, pisică, dar mai ales „scârbici”, cum am spus deja, ceea ce le mănâncă tot timpul. Mentalitatea asta este pur românească;
c) Alții chiar nu înțeleg despre ce este vorba și, cu cât sunt mai înaintați în vârstă, cu atât au impresia că ei le știu pe toate și nu mai au nimic de învățat de la tine… Aceștia din urmă sunt cel mai deranjanți, nu știu să vorbească cum trebuie, ceea ce mai știu s-a lipit de ei absolut aleatoriu și în general eronat, dar ei chiar nu sunt conștienți de acest lucru, ei sunt convinși că tu chiar nu știi ce vorbești iar ei îți oferă informațiile „adevărate”, pe care, cum am menționat, le-au pescuit superficial de la cine știe ce post TV de mâna a doua sau din vreo cărțulie obscură scrisă de un dacopat de teapa lui Napoleon Săvescu, pe care nici măcar n-au citit-o.
Eu nu pretind că cineva are ceva de învățat de la mine, nu vreau să uit cât de infim sunt în fața universului, sunt mulțumit când îmi citești proza chiar dacă nu ai aceleași păreri cu mine. Simpla ta vizită mă ajută aproape la fel de mult ca o apreciere sau chiar o dezaprobare civilizată față de ceea ce spun, printr-un comentariu de preferință pe sit, sau chiar în Social Media.
Trebuie să fac cel puțin o precizare: Conținutul publicat online nu se scrie singur, cercetarea pentru a-ți argumenta spusele este de multe ori mai laborioasă decât expunerea propriuzisă. Dar nu poți să susții asta deschis, prietenii tăi știu totul mai bine ca tine.
Iată că am pus cap la cap mai multe paragrafe care ar fi fost mai utile pentru SEO dacă le-aș fi publicat separat, pe rând, dând impresia că pe acest blog există o activitate mai intensă decât are de fapt…
Promisiuni justificate
Mă pregătesc să fac o cărticică (pdf, epub, mobi) compatibilă cu oricare dispozitiv de citit electronic pe care-l ai la îndemână, descărcabilă de cel care se abonează la acest blog. Ea va consta într-o culegere cronologică cu cele mai interesante articole apărute aici și va fi darul meu pentru tine, cel care-și împărtășește adresa de email cu mine, adresă care va rămâne confidențială, bineînțeles. Asta te va scuti să cauți singur prin sit, în caz că te interesează, iar mie poate-mi va spori traficul și concomitent, câștigurile 😃.
Foști prieteni care în fața mea aveau pretenția ca eu să-i consider apropiați s-au dezabonat de la newsletter. Alții se țin mai mult decât distanți prin Social Media pe care cu părere de rău trebuie să adaug că nu au habar să o folosească, dar nu asta face obiectul celor spuse aici…
Alte promisiuni și explicații
Am câștigat în schimb niște prieteni noi, chiar dacă ei/ele sunt de fapt cunoștințe vechi, cărora le mulțumesc pentru vizite și aprecieri. Cine se abonează la acest blog și în general, la tot ceea ce scriu online, va beneficia de mult mai multe cadouri în afară de prețiosul anunț care-ți vine în inbox a doua zi după ce am publicat ceva.
Cu asta am terminat deocamdată, urmând să aranjez ce mai am de publicat pe aici, să pregătesc materialul cu dispăruții, care va cuprinde de această dată doi ani la rând, 2016 și 2017. E foarte obositor, te rog să mă crezi.
[sursa: Pinterest.com]
[Precizare importantă: Nu ești obligat să ai aceeași părere cu mine, dar va veni o vreme când articolele astea despre care crezi că se scriu singure, nu vor mai putea fi citite dacă folosești adblock sofware. Ba mai mult, un buton prin care se pot aduna donații de la cititori mi se pare justificat atâta vreme cât trebuiesc acoperite cheltuielile sitului. Încă ceva: conținutul îmi aparține și eu sunt cel care dispune de el, nu un alt website pe care am publicat „la liber”, ca wordpress.com, ori mai patetic, blogger.com]
Următorul articol va fi o recenzie sau poate o discuție despre o carte anume, sau despre sforăriile lui Hillary ori ale partidul democrat, am să mai văd. Iartă-mi, te rog, ușorul sarcasm (care este definit undeva ca fiind înțelepciunea celor fără minte…), multe din cele spuse aici au valoare de pamflet, dar asta nu mai trebuie adăugat, căci înțelegi și singur 😃. Dacă nu înțelegi, îmi pare rău, dar blogul acesta nu este pentru tine…
Te rog urmăreşte @PeRomaneste pe Twitter. Mai am @RodolfoGrimaldi și @TheYachtOwner, dar știu că e bine să nu ceri prea mult deodată, mai ales că acele conturi au un fel al lor de a se face remarcate în Social Media. Mi-ar plăcea să mă urmărești pe Google+, Facebook sau Instagram, vorbitorii de limba română au întotdeauna prioritate mai ales dacă găsesc o cale de a mă anunța. Aș fi onorat să te abonezi la newsletter completând formularul cu o adresă valabilă de Email. Nu vei fi abuzat, ci doar anunţat la acea adresă când public ceva. 😃