Răspunsurile sunt simple:
– Pentru că ești slab de înger și ai impresia că schimbi ceva acolo unde jocurile sunt făcute;
– Votezi din orgoliu ca să-l faci pe Dragnea să moară de ciudă;
– Te duci la vot ca să te vadă lumea că ai spirit civic; Nu ai. Dacă ai avea spirit civic ai încerca să faci tu ceva, nu să te lași pe mâna altora.
– Ești un suflet iertător; după ce au profitat cum au putut și au furat de pe unde au putut, acum viitorii deputați în Parlamentul European vor să se relaxeze pe bani legali. Cei care sunt strângători și cărora le ajung doar 20,000 (din cei aproximativ 120,000) de euro pe an ca să trimită la copii, pot pune la ciorap în cinci ani, o jumătate de milion de euro. Știu, e puțin, în România puteau să fure mai mult, dar în România stau unele organe cu ochii pe ei. În plus, nu-i oprește nimic să-și continue afacerile de acasă prin rubedenii.
Am văzut de curând niște tâmpenii pe Facebook, cum că nu numai pensionarii vor vota PSD, că țăranii și oamenii sărmani nu sunt de vină că votează cu ei, că nu au destulă cultură să vadă vreo diferență, ci, marea masă a votanților sunt bugetarii incompetenți care, pe față sunt „anti PSD” pentru că dă bine, iar pe ascuns votează cu PSD-ul ca să-și păstreze scaunul cald. Polemica stârnită a dus la o neînțelegere și mai mare a ceea ce se va întâmpla după votarea de pe 26 mai 2019.
Citește atent(ă) despre ce-i vorba acolo. Ca orice formațiune aleasă de popor, iar aici, chiar de mai multe popoare, cele șapte sute și ceva de locuri din PE (705) sunt împărțite între niște clici (deh, alianțe partinice) care la rândul lor alcătuiesc ca-n orice „democrație”, două segmente din care unul reprezintă „opoziția”. Socialiștii & Democrații, Partidul Popular European și ALDE (a nu se confunda cu ALDE de România) au fost în această legislatură „la putere”, adică nu în opoziție. Singurii deputați din România care s-au afiliat cu un partid din opoziție (al Conservatorilor și Reformiștilor) au fost Monica Macovei (candidat independent) și Laurențiu Rebega (acum în noul partid al lui Victor Ponta). Și acesta și Daciana Sârbu și-au schimbat apartenența partinică de acasă (nu și pe cea din PE) doar pentru a conferi legitimitate europeană partidului apărut peste noapte. La fel s-a întâmplat și cu alții apăruți alaltăieri, cum ar fi Uniunea Salvați România (fostă „Salvați Bucureștiul”) sau Cioloșii cu numele lor stupid, Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate. „Partidul Libertate”? [sic]. Ne-înscrișii sunt și ei câțiva, tot în „opoziție”.
Acum, în 2019, cam tot ăștia vor alcătui legislatorii din PE, adică socialiștii (Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților), Partidul Popular și ALDE. Unde se vor înscrie Cioloșii împreună cu aliații lor care vor acum să salveze România de Dragnea și de Dăncilă, adică un soi de alianță „jos Băsescu” pe dos? Cred că se vor afilia la EPP, unde sunt deja PNL-ul, PMP-ul, UDMR-ul, unde este membru și cel care i-a oferit eligibilitate lui Cioloș, Cristian Dan Preda. PRO (alt nume deștept, zici că-i făcut de AT & T) se va alipi tot Socialiștilor, cred. Așa că, toți cei care sunt pe liste la votarea din 26 mai 2019 vor deveni aliați în Parlamentul European, și nimeni nu schimbă nimic, tu, de acasă, nici atât. Se vor duce cu toții să îngroașe rândurile aplaudacilor care-ți bagă pe gât „prevederi și concepte europene” pe care ei înșiși nu le cunosc și nu le înțeleg.
Îmi stătea mie în ochi Mircea Diaconu acum cinci ani, mai ales pentru alăturarea de Voiculescu, dar se pare că avea mai mult scaun la cap decât cei care pleacă acum. Ei pleacă la Bruxelles pentru că tu îi vei vota pe:
– rivala în exprimare a doamnei Dăncilă, Maria Grapini, căreia florile îi înfrumusețesc casa[sic]. Asta doar de spumă, căci Grapini, care a câștigat și acum cinci ani era atunci acuzată de nepotism și alte favoritisme.
– penalul Dan Nica, care mai vrea cinci ani;
– traseistul Ciuhodaru, PSD a fost, PSD e încă.
– Andi Cristea, adept al zicalei „o mână spală pe alta”;
– Rovana „Belina” Plumb;
– Dacian Cioloș, modestul care tace și face, dar ce a făcut cât a fost prim ministru a făcut pentru posteritate, adică pentru serviciile secrete și urmașii urmașilor lor. Acum, pare în opoziție. A fost când cu liberalii, când „independent”.
– M-me Clotilde Armand, care i-a aburit pe toți cu studiile ei (pe toți fraierii care se uită la diplome, nu la caracter, mă rog…) face jocuri, face bani și ruinează infrastructura, cică. Global, e cea mai calificată să plece-n vacanță la PE.
M-am plictisit de enumerat, lista mânjiților e lungă, mai sunt personalități de votat, „da’ alege-ți și tu un candidat care crezi tu că merită, și eviți să te-ntrebe copilu’ tău peste zece ani, da’ tu ce-ai făcut tată, ai făcut memé-uri pe feisbuc?”[sic] Idiotul de Pavlu se crede De Niro, probabil. Nu schimbi guvernul dacă ieși mâine la vot, trivialule, tu, sau ăla care ți-a scris monologul de retardat revoltat, invidios și instigator.
De câte ori a votat Rebengiuc n-au ieșit cei pe care i-a ales? Nici eu nu l-am votat pe Iliescu în 90 sau în 92. Altfel, când au câștigat convenția democratică și Constantinescu, probabil el a votat cu Iliescu și feseneii lui. Bravo, mulțumesc de urări domnule Rebengiuc.
PNȚCD, cică n-a decedat, a semnat un protocol cu PSD, în care se angajează să sprijine PSD-ul la aceste alegeri parlamentare și l-au propus pe Chris Terheș din partea lor. Acesta se află la poziția a patra de pe lista PSD, adică este foarte eligibil. Probabil membrii actuali ai PNȚCD s-au săturat de atâta stat în opoziție și se vor lăsa asimilați de PSD, până-n viitoarele alegeri parlamentare din România.
Votarea de pe 26 mai 2019 – concluzie
Uită-te la clip-uri „emoționante și devenite virale” cu actori de mâna a doua care te sfătuiesc „să gîndești cu capul tău”, făcute să te stârnească să ieși la vot, iar dacă nu ieși, să te simți vinovat, să te dezorienteze în legătură cu ce votezi, uită-te în continuare la ceea ce îți distrage în continuu atenția de la tine și de la viața ta.
Peste zece ani, dacă i-ai crescut corect, copii tăi vor ști mai bine decât tine ce au de făcut. Ai fi avut o șansă oarecare de a schimba ceva prin votul tău de mîine, dacă cei pe care i-ai fi votat ar fi fost afiliați la Partidul Conservator și Reformist, aflat la legislatura aceasta în opoziție, un partid care încurajează dezmembrarea europeană, un partid pro-Brexit, de aici caracterizarea lui drept „eurosceptic”. Ai fi avut o șansă mai mare dacă ăștia aflați aici în România în partide rivale ar fi și în PE la fel, dar nu, acolo sunt aliați. Prin votul lor de acolo sau lipsa lui, nu se schimbă nimic din ce este deja hotărât de alții. Iar dacă mașina de vot european nu ratifică o directivă stupidă (se mai întâmplă), atunci membri ai comisiei europene vin și sugerează punerea la vot și aplicarea acelei directive (sau a unei variante a ei) în parlamente naționale, unde comisii de adormiți, incompetenți, inculți și corupți o ratifică fără să gândească.
Te rog urmăreşte @PeRomaneste pe Twitter. Mai am @RodolfoGrimaldi și @TheYachtOwner, dar știu că e bine să nu ceri prea mult deodată, mai ales că acele conturi au un fel al lor de a se face remarcate în Social Media. Mi-ar plăcea să mă urmărești pe Facebook sau Instagram, vorbitorii de limba română au întotdeauna prioritate mai ales dacă găsesc o cale de a mă anunța. Aș fi onorat să te abonezi la newsletter completând formularul cu o adresă valabilă de Email. Nu vei fi abuzat, ci doar anunţat la acea adresă când public ceva. 😃