A mai trecut o vreme de când n-am mai scris aici. Ştiu că mă repet, dar este din cauza feed-back-ului. Nu am avut ce să comentez fără să mă aprind, aşa că mai bine m-am abţinut. Am văzut pe unde se uită lumea de la noi care se vrea activă pe net şi nu pot decât să strâmb din nas, ca de fiecare dată. Altfel, sunt foarte optimist şi am convingerea că se vor alege toate. Sper să ne întâlnim mai des pe Google Plus, care din păcate este mai puţin folosit sau mai bine zis, mai puţin luat în serios în România. Oricum, gusturile nu se discută şi aşa zisa concurenţă între giganţii din Social Media este la o limită foarte incertă.
Ce am observat eu în ceea ce priveşte publicul din România, este că:
-
• Sunt foarte puţini cei care au şi conturi de Google Plus şi de Facebook şi ştiu să profite de ambele;
• Sunt şi mai puţini cei care au şi un cont de Twitter pe care ştiu să îl folosească eficient;
• Cei mai mulţi au ori Google Plus, ori Facebook şi se declară perfect satisfăcuţi de alegerea făcută, detestând oarecum cealaltă reţea;
• Lumea serioasă are LinkedIn şi are impresia că asta ajunge;
• Specialiştii autohtoni dau sfaturi dar sunt (cel puţin pentru mine) foarte lipsiţi de credibilitate, deoarece ei, de fapt, nu aplică… Se vede după aspectul contului respectiv.
Am mai spus eu în trecut că ceea ce ar trebui făcut ţine de puţină logică, spirit de observaţie şi atenţie. Eu am greşit de multe ori negând ceea ce nu-mi convine sau nu îmi place. De exemplu, dacă cineva vrea să folosească Blogger ca platformă în loc de WordPress, opinia mea fiind că între ele diferenţa este ca de la Trabant la Mercedes, nu pot să-i spun: „Treci pe WordPress, lasă prostiile, nu vezi că nu ajungi nicăieri pe blogspot?”
Sunt privit cu suspiciune, persoana se simte jignită pentru că i-am negat din start capacitatea de a judeca cu propriul cap, i-am negat faptul că nu a încercat şi altceva atunci când s-a înpotmolit şi i-am mai negat şi bunul gust (considerându-l inexistent). Trebuie să recunosc că aceste concluzii nu le-am tras singur, ci cu ajutorul psiholoagei care mă iubeşte şi mă descrâncenează atunci când sunt prea fixat pe câte ceva. Dar ce pot să fac, nu este felul meu de a fi numai lapte şi miere…
S-a încrâncenat şi Steve Jobs să ţină sus ştacheta produselor lor şi a murit tânăr. Chiar, am văzut filmul ăsta cu Kutcher de curând, şi nu mi s-a părut atât de „slab” cum zic unii, ba din contră, este remarcabil. Este drept că aşa cum doar puţini învaţă de la Jobs (la fel ca în Social Media românească), puţini aplică sfaturile pe care le împrăştie în stânga şi în dreapta.
Diferenţa dintre un MacBookPro şi un HP Compaq Presario, este aproape la fel ca cea pomenită mai sus. Îţi „faci treaba” cu ambele, deci la ce bun să dai mai mulţi bani pa ceva doar mai bine marketizat? Nu, doamnă şi domnule, este o difernţă de clasă, este diferenţa pe care o dă dorinţa de a fi luat în serios când vrei să-ţi „vinzi” ideile tale fenomenale.
Nu vinzi nimic pe ceva gen muguri-in-mijlocul-lungii-ierni-de-afara.blogspot.ro (îmi cer scuze dacă acest sub-domeniu chiar există), ai traficul celor care te „respectă” (eventual), şi, iată că iar te-am jignit, poate ţie îţi place şi cum sună, şi cum arată (nu sunt sigur că poţi sesiza vreo diferenţă între ceea ce „produci” tu şi ceva gen reptiledulci.ro ori .com, pe o platformă wordpress, pe domeniu propriu cu hosting plătit)…
Dar poate că ţie nu-ţi pasă, cum să dai bani pe ceva de calitate, dacă tu îţi faci treaba şi cu ceva „la liber”? Ce-ţi trebuie ţie calitate?
Păi aşa spun şi eu, asta va rămâne întotdeauna diferenţa între tine pe blogspot sau altul, pe domeniul lui, cu wordpress şi genesis…
He, he, deţinătorule de Trabant, te rog nu te lăsa jignit de metaforele mele, îți înțeleg hobby-ul și îl respect. Dacă ești luat în serios, admirat şi respectat, este meritul tău, nu al Trabantului. Iar dacă nu ești, este numai din cauza Trabantului…
Te rog urmăreşte @PeRomaneste pe Twitter. Mai am @RodolfoGrimaldi și @TheYachtOwner, dar știu că e bine să nu ceri prea mult deodată, mai ales că acele conturi au un fel al lor de a se face remarcate în Social Media. Mi-ar plăcea să mă urmărești pe Facebook sau Instagram, vorbitorii de limba română au întotdeauna prioritate mai ales dacă găsesc o cale de a mă anunța. Aș fi onorat să te abonezi la newsletter completând formularul cu o adresă valabilă de Email. Nu vei fi abuzat, ci doar anunţat la acea adresă când public ceva. 😃
Copyright © 2014 Ipoteze despre concluzii – Blogger sau WordPress?
catenaccio spune
blogspot este util doar pentru a invata pasii de initiere in lumea online, in rest, vorba ta: trabantul tot trabant ramane