Am mai modificat puţin prin măruntaie pe aici, dar tot hibrid rămâne. Am văzut eu unde trebuie umblat, sau mai bine zis, cum trebuie umblat la cod pentru a schimba expresiile pe unde aş vrea, dar am ajuns într-o fundătură. Eu am ultima ediţie de Genesis, care este 1.8, iar în limba română există „tradusă” ediţia 1.6, recomandată chiar de unele situri sau bloguri. Eu am o temă specială care „cade” dacă-i umblu la coduri, căci ea de asta arată ca şi cum ar semăna cu Thesis numai că fonturile sunt naturale, nu par „lipite”… Nu mă interesau măruntaiele, ci numai ce se vede: „Lăsaţi un comentariu”, „căutaţi pe site”, chestii de-astea. Am schimbat eu cu comenzi stricte pentru fiecare acţiune în parte, dar mai mult e periculos. Adică pot să umblu la tot ce vreau, dacă renunţ la unele beneficii pe care le aduce această temă. Am lăsat „go” la butonul de „search” pentru efect numai :). Aş fi schimbat modul cum se vede data, am un plugin de limbaj, am mai văzut un editor separat pentru acasă (nu online, adică), însă încă nu merită efortul. Cred că am mai pomenit despre asta când am transferat categoria românească de pe blogul celălalt (la care am să tot fac referiri pe care sper să nu mi le luaţi în nume de rău). Există un olandez care lucrează pentru studiopress (nu am pus nici un link de afiliere, singurul vizibil cred că este doar cel din footer, iar dacă aş fi pus, nu văd nimic rău în asta) şi promovează un plugin al lui care traduce în mod „magic” tot ce ai pe site, atunci când e instalat bine. Nu aveam nevoie de aşa ceva, nu mă interesează instrucţiunile în româneşte, ba chiar cred că m-ar încurca (glumesc), dar atunci când se va putea, voi face şi asta. Am văzut pe un blog vulgărel un dosărel de pus separat pe fişierul din server, în „.php” (căci nu era plugin, cum credeam), dar e o glumă, ori e depăşit pentru ce am eu, ori e pus doar ca să atragă mai mulţi cititori. M-am uitat pe blogul lui Bobby Voicu, un adevărat Chris Brogan român din România, şi am văzut că nici măcar nu s-a sinchisit să-i pună pe „desenatorii” cărora le face reclamă, la treabă :). E atât de hibrid încât nu-mi dau seama când e tiparul de vină sau când le scoate domnul Voicu din puţul dumisale de exprimări englezeşti. Am să caut să pun mai jos şi un clipuleţ cu ceva „blogfest” de acum un an sau doi (dacă am făcut în România Media Fest, era nevoie şi de un blogfest) pe care sper să-l mai găsesc pe youtube.
Românii nu ştiu ce discută la asemenea întruniri fără să-i imite pe alţii, care şi în America se cam imită între ei, sau încearcă să-i imite pe australieni, probabil inventatorii blogului profesionist. Am spus probabil, pentru că în ceea ce priveşte denumirea de „Problogger”, aceasta există şi este numele unui domeniu australian, www.problogger.net, al lui Darren Rowse, un pastor sau fost pastor care a descoperit la timp cum se pot face bani pe internet pur şi simplu. (Nu credeam că o să-i pun link-ul lui Rowse aici, dar iată că am făcut-o. Oricum, de acolo e de învăţat cumva. Faţă de idolul lui Bobby Voicu, Brogan, pe Problogger poţi să mai afli şi la liber, una, alta…)
Nu este video-ul pe care-l căutam, mi-am adus aminte unde şi cu ce ocazie l-am văzut, acesta pare mai reprezentativ. Nu ştiu cât costă biletele la noi, se numeşte „webstock” nu „blogfest”, îmi cer scuze, iar mai jos puteţi urmări un fragmenţel de expunere de la o astfel de manifestare. O cheamă Bogdana Butnar şi face şi ea ce face, pe bani. În clip vorbeşte de Bobby Voicu şi de Facebook.
Dintre americanii cu pricina, unii au scos cărţi iar alţii software ori „pachete” cu totul, acum aplicând metode australiene de monetizare pe internet. La aceste „conferinţe” unde un bilet costă de la două mii cinci sute de dolari americani în sus, ei îşi vând cărţile şi-şi promovează softurile. Nu spun că nu merită banii, poate că merită, numai că tipii care nu sunt în gaşca lor, doar se fac că merită. Chestiile astea costă mai mult decât îţi permite blogul. E drept că dacă ajungi la un anumit nivel de trafic nici nu prea mai ai nevoie de ele. Cred totuşi că mi-aş freca şi eu coatele pe aceeaşi masă cu Vic Gundotra, dacă aş afla de o anumită viitoare „schimbare” la timp pentru a evita o anumită scădere de trafic la momente esenţiale. Astăzi fiecare are ceva de vânzare. Memoria îmi joacă o festă, am un lapsus şi nu-mi aduc aminte acum cine a spus asta, pentru că parcă am văzut-o ca motto de carte :). Şi astfel trece şi a doua zi de paşti, ca să fac o legătură cu titlul :).
Te rog urmăreşte @PeRomaneste pe Twitter. Mai am @RodolfoGrimaldi și @TheYachtOwner, dar știu că e bine să nu ceri prea mult deodată, mai ales că acele conturi au un fel al lor de a se face remarcate în Social Media. Mi-ar plăcea să mă urmărești pe Facebook sau Instagram, vorbitorii de limba română au întotdeauna prioritate mai ales dacă găsesc o cale de a mă anunța. Aș fi onorat să te abonezi la newsletter completând formularul cu o adresă valabilă de Email. Nu vei fi abuzat, ci doar anunţat la acea adresă când public ceva. 😃
Copyright © 2012 Ipoteze despre concluzii – Aproape de Pasti
[…] de fapt pe cel vechi. Zâmbesc în sfârşit, căci spuneam mai demult că nu-mi modific eu tema pentru a citi data în româneşte. Iată că m-am răzgândit. Nu tema am modificat-o pentru asta, ci locale.php. Am mai pus nişte […]