Ce văd eu ieri pe myspace?
Einstein era deştept, el socotea timpul un fel de quantum, nu … bani, ca tot prostul şii, observ că în loc ca facebook să-nveţe de la myspace, să ofere posibilitatea să-ţi modelezi pagina cum te taie capul, e invers, m-am trezit pe panoul de control cu un adevarat „zid”, unde toţi comentau tot, chiar şi chestii care nu mă priveau. Şi au început să se complice. „Butoanele” nu mai sunt la îndemâna, trebuie să umbli la setări pentru fiecare chichiţă. E clar „Idiocracy”, e foarte greu, cum zic, aproape imposibil să potriveşti pătratul în spaţiul lui de pătrat (era sa zic, gaura lui pătrată) şi să treci bila prin gaura cea rotundă. Trebuie să te chinui niţel invers, că aşa e şi pe Facebook, probabil.
Am văzut cartea Twitter for Dummies, care ar trebui să se numească Twitter for the Complete Idiots And Totally Experienced Geeks, scrisă de @Pistachio care-mi urmăreşte exhalaţiile inteligente de pe ambele conturi. Ce conturi? De Twitter, bineînţeles. Da, dacă ești familiar cu blogurile şi cu nu ştiu ce platformă a nu ştiu cărei interfeţe, Twitter-ul nu-ți va prezenta nicio piedică, etc, etc, dar mi-a placut că nu promovează FB, recunoscând că Twitter e mult mai bun, mai accesibil, mai uşor, mai deştept şi mai frumos. Chiar aşa şi este. Mai înalt n-are cum să fie, căci Facebook se află autoinstalat pe aproape orice tip de telefon mobil, e promovat cred că de la sine de toate companiile de telefonie mobilă din România şi din Turcia. E mult spus „autoinstalat”, au făcut iconiţă la „semnul de carte” pus pe pagina facebook.com şi au lăsat-o pe panoul de control al eventualului telefon. Supărătoare e reclama gratuită pentru monstrul conectării cu orice preţ.
National Geographic se inspiră de la Adriana, s-au apucat să facă şi ei poze cu cerul, iar ca să nu fie acuzaţi de plagiat, au lipit şi un fulger acolo, :))
Of, şi Google vine din urmă, din păcate… îmi plăcea să folosesc google.
Câteodată îl mai folosesc, căci oricum n-am să mă încurc cu bing, ar fi din lac în puţ, ei mai au de învăţat şi în plus, e al lui Microsoft, altă mega-monstruozitate care-mi este dragă ca oţetul în ciorba de fasole. Ah da, ştiu că unora le place, mie nu. La fel şi Microsoftul. Unora le place. Dacă Steve Jobs n-ar fi aşa de infatuat, toată lumea ar avea de câştigat, am avea computere mai performante, toate făcute de Apple, adică visul lui Bill Gates, pe dos. În loc de Windows, am fi avut MacOS. OS vine de la Operating System, nu de la Open Source, aş vrea eu să fie open. Te-am încurcat, nu-i aşa? Ci-că wordpress e Open Source, e scris undeva. Aha. Aici. Să zicem, deşi mă refer la dot com, nu la dot org.
Aici sunt informat că nu pot să-mi lipesc eu nişte link-uri care ar face cuiva reclamă, dacă nu am minimum 25.000 de vizite pe lună, şi atunci fifty-fifty cu „open source”.
După cum vezi, există posibilitatea să… pentru alţi băieţi, care plătesc ceva peste 5.000 de dolari pe lună pentru un VIP wordpress blog. Trebuiesc un milion de vizite pe lună pentru a te gândi numai la un asemenea „blog”. S-ar super-amortiza. Până la o asemenea realizare (nu-i imposibilă, e nevoie totuşi de ceva mai mult zvâc), mi-a plăcut foarte mult poza acestei domnişoare pe care am decupat-o de pe un banner. Tot de acolo am tipărit şi citatul lui Schmidt, 🙂
Este dedicată lui Schmidt şi lui Zuckerberg, nu ție, stimate vizitator. Nu am menţionat nici sursa, aşa cum fac de obicei, pentru că e cu shit şi mi s-a părut prea licenţios pentru blog-ul meu.
Aici, pe wordpress [.com], a apărut relativ de curând, butonul like, pe care-l vezi sub articol. Nu este un buton care apăsat, ar trimite votul tău pe Facebook. Ci este un soi de măsură a popularităţii. Aşadar, dacă ești prea timid pentru a comenta, poţi măcar să dai click pe el. Asta o ştiu de la o tanti care scrie pentru Entrepreneur Magazine. Spunea că dacă cineva are o doleanţă, vrea urmăritori, vrea să i se repete vreo idee, ori mă rog, vrea ca cineva să-i apese butoanele, să spună pur şi simplu, că nu-i o ruşine. Un soi de cere şi ţi se va da. Ştiu că în România e mai greu din punctul ăsta de vedere, snobismul e la mare cinste, căci toţi sunt deştepţi nevoie mare, „doar suntem români, avem gene bune, mai citim o carte”… N-am citat vreo mare celebritate în viaţă, ci pe nevasta unui prieten. În fine… aş vrea să scriu mai des şi aici. Poate am s-o fac, mă voi uita la butonul ăla şi mă voi orienta, 🙂
[Mici rectificări: Deoarece blogul a fost mutat de pe wordpress.com, acel buton nu mai este, cel puţin nu i-am văzut rostul aici. În locul lui, te poți abona. E mai simplu, mai frumos, ești anunţat când apare o postare nouă, 🙂 – 15 Aprilie 2011]
Te rog urmăreşte @PeRomaneste pe Twitter. Mai am @RodolfoGrimaldi și @TheYachtOwner, dar știu că e bine să nu ceri prea mult deodată, mai ales că acele conturi au un fel al lor de a se face remarcate în Social Media. Mi-ar plăcea să mă urmărești pe Facebook sau Instagram, vorbitorii de limba română au întotdeauna prioritate mai ales dacă găsesc o cale de a mă anunța. Aș fi onorat să te abonezi la newsletter completând formularul cu o adresă valabilă de Email. Nu vei fi abuzat, ci doar anunţat la acea adresă când public ceva. 😃
Copyright © 2010 Ipoteze despre concluzii – Adio myspace