Domnul Preşedinte

Fotografia de mai jos, reproducere după coperta revistei Scottish Rite ne arată un personaj cunoscut de toţi românii, şi unul cunoscut de mai puţină lume de pe oriunde de fapt, căci este vorba de un Mare Maestru, Suprem Mare Comandor, mă rog, de grad 33, Fred Kleinknecht (nu sunt sigur că am menţionat corect toate titlurile acestuia din urmă).

Domnul Preşedinte Iliescu

Fotografia apărută pe coperta revistei respective, este de fapt un decupaj din cea de mai jos, mai amplă, deşi la fel de mică, unde de la stânga la dreapta îi avem pe Constantin (Costel pe site-urile de pe la noi) Iancu, Mare şi dumnealui, Suprem Comandor, Grad 33, etc, Marea Lojă Naţională a României, Domnul Preşedinte en titre al României, Kleinknecht din Statele Unite şi un donm Ihle, tot din Consiliul Suprem, tot 33, etc. Observaţi că se ţin de braţ. Fotografia aceasta, aparţine lui Lucian Tudose, fost Agerpres, fost mai multe chestii, fost fotograf personal al Preşedintelui Iliescu atunci când este făcută poza, precum şi altele, toate de pe un site unguresc.

„Fraţi”

Iată şi câteva paragrafe din discursul oficial, de la Cotroceni, al domnului cunoscut din fotografii, Ion Iliescu (30 mai 2003):

“Cu o decada în urmă, în mai 1993, aici la Cotroceni, am cunoscut delegaţia Supremului Consiliu al Jurisdicţiei de Sud condusă de Suveranul Mare Comandor C. Fred Kleinknecht. Succesul acestui dedicat om de a restabili Francmasoneria Ritului Scoţian în România este o nouă mărturie a puterii si vitalităţii regenerate a naţiunii noastre. Ilustrează încrederea în abilitatea noastră de a reconstrui tradiţiile care au contribuit la viaţa spirituală româneasca, conectându-ne la evoluţia democratică a Europei şi a lumii.

Suntem la curent cu rolul jucat la nivel mondial de Masonerie şi de contribuţiile sale la crearea Europei moderne în special la începutul revoluţiilor de la 1848. În mod particular, Masoneria a contribuit la stabilirea României moderne şi la unitatea statalităţii. Cu toate acestea, aceste fapte au fost ascunse în România pentru ultimii 50 de ani.

Astăzi, recunoaştem că multe stadii din istoria noastră pot fi relaţionate cu incredibilii Masoni români care au fost cu adevărat oameni de stat, intelectuali prodigioşi şi figuri iluminate. Prin viziunea lor, au trasat destinul naţiunii noastre şi idealul lor de a unifica statalitatea, ideal împărtăşit de toţi românii care a devenit realitate în 1918, tot prin iniţiativele şi contribuţia patriotică a Francmasonilor.

În contextul globalizării de astăzi, viitorul unei naţiuni civilizate şi moderne nu poate sta în afara dialogului. Avem nevoie de cât mai multe punţi cu putinţa pentru a facilita schimbul cultural. Francmasoneria este parte a acestui proces. Este un vas de comunicare pentru toate forţele doritoare să lucreze în binele naţiunii Române, la dezvoltarea sa şi la deplina sa afirmare.

Ceremonia glorioasa din această seară este menită ca luare aminte a continuităţii Francmasoneriei române şi ca expresie de gratitudine faţă de toţi masonii români care au desăvârşit-o. Vă rog să-mi acceptaţi sincerele felicitări şi dorinţe de bine pentru fiecare succes acum şi în viitor”.

Mai sunt pe acel site, de fapt chiar în postarea respectivă, fotografii făcute de „fratele” Prunariu, grad 32 atunci, nu ştiu acum, pe care le puteţi admira dacă vă duceţi pe link. „Francmasoneria română e un miracol”, a afirmat „Supremul” Kleinknecht, cu acea ocazie, în sala de conferinţe Alexandru Ioan Cuza din Palatul Parlamentului, nume al unui „frate”, fratele Cuza, primul Prim Ministru al unei ţări unite, România. Astăzi, de 24 ianuarie, îmi aduc şi eu contribuţia la celebrarea Unirii Principatelor, cu această umilă postare care nu afirmă că domnul Preşedinte Iliescu face parte din această pătură, organizaţie apolitică şi discretă. Imi amintesc că în 1996, în campania electorală, la TVR, la o confruntare din turul doi, moderată de un fost funcţionar de radio al cărui nume îmi scapă acum, acest „moderator” evident de partea preşedintelui, l-a întrebat cu obrăznicie pe viitorul preşedinte Constantinescu, dacă este mason. Pe domnul care se ţine de braţe cu mari maeştri, nu l-a întrebat nimic de o asemenea natură. Aş vrea să nu cumva să înţelegeţi că eu afirm acum că dacă multe surse susţin că Principele Cuza nu a fost de fapt mason, acest lucru mai are acum vreo importanţă, iar eu aş da cumva de înţeles că „domnul nostru” Iliescu ar fi şi dumnealui, mason. Pe domnul Iliescu parcă nu ţin minte să-l fi întrebat cineva ceva. Cum am spus, chiar nu mai are niciun pic de importanţă. Aş fi vrut să lipesc şi un film, cum îmi sunt mie dragi, de „revoluţie”, cam lunguţ, dar e târziu şi mai este timp şi-n altă zi.

 

Urmăreşte pe Twitter. Nu greşeşti dacă o faci. Unii urmăresc şi sau care sunt tot conturile mele…
„Pe Româneşte” e pentru tine, vorbitorul şi înţelegătorul! Ar fi bine să ne „încercuim” pe Google+, însă cel mai sigur este formularul din sidebar, pentru newsletter, pe care aş fi onorat să-l completezi cu numele tău real şi o adresă valabilă de email şi/sau
să te abonezi la Ipoteze despre concluzii prin Feedburner. Nu vei fi abuzat, ci doar anunţat atunci când apare ceva nou :).

Copyright © 2012 Ipoteze despre concluzii – Domnul Preşedinte


Dacă ţi-a plăcut articolul, te rog spune şi altora

Tweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookShare on RedditBuffer this page

Abonează-te la Newsletter!

Lasă-ţi adresa de email pentru a beneficia de perlele acestui blog nonconformist. Nu va fi prea des şi nu te costă nimic.

Pings şi Trackbacks

  1. […] de supărat pe toată lumea aşa cum par câteodată. Nu sunt supărat nici pe nea Gogu, nici pe domnul Preşedinte Iliescu, nici pe domnul Năstase, nici chiar pe domnul director Gâdea. Mi-a trecut. Dacă-mi mai sare ceva […]

 Despre comentarii: Te rog să fii politicos chiar dacă nu-ţi convine ce spun în articol. Încearcă mai bine să ajuţi în loc să jigneşti. Foloseşte-ţi numele real şi evită link-urile care n-au legătură cu subiectul, în spaţiul comentariului. Dacă în locul numelui apare altceva (keywords ori situri), comentariul va fi modificat sau şters. La fel, folosirea unei adrese de email false îţi va trimite comentariul direct la spam!

Spune-ţi părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Precedentul:
Următorul: