De ce la Bookfest?

Sunt tare curios ce căuta domnul Prim Ministru Ponta la Bookfest zilele trecute. Mai exact, acum când domnul Năstase, Adrian Năstase se află în pragul sinuciderii, eu mă găsesc să pun întrebări despre chestii care-mi trec mie prin cap. Întreb şi eu, din absolută curiozitate, de ce a trebuit domnul Ponta să ia parte la lansarea cărţii lui Henry Kissinger, On China, s-o mai prezinte fără să o fi citit, dar s-o prezinte aşa, că „cea mai lungă-mare-voluminoasă carte pe care a citit-o”[sic] dumnealui în toată viaţa dânsului, a fost Diplomaţia aceluiaşi „autor” Kissinger. Kissinger, nu-i numai autor de cărţi, este un om (probabil) cu multe aptitudini. Una din ele este de consultant politic internaţional. Eu ţin minte cum se stârnise o „revoluţie” acum mulţi ani, în Pakistan, iar „poporul” îl arestase pe Zulfikar Ali Bhutto, pentru că nu era de acord cu „reformele democratice”. Apoi l-au executat, adică colonelul Muhammad Zia-ul-Haq, l-a executat, în urma unei lovituri de stat. Mai târziu, din cartea fiicei acestuia, Benazir Bhutto ( Daughter of Destiny ), aflăm că toată tărăşenia consta în a-i fi lăsat pe unii sfătuiţi de Kissinger să se ocupe de energia nucleară a Pakistanului, nu să-şi facă ei centrale proprii. Da, domnul Kissinger l-a sfătuit şi pe Bhutto să renunţe la aceste ambiţii, şi să-i lase pe alţii să se ocupe de asta, altfel va ieşi „rău”. Şi aşa a şi ieşit. A murit omul. De Slobodan Milošević vă mai aduceţi aminte, sper. Acesta făcuse la un moment dat un flash contract cu Kissinger Associates Inc., firma cu pricina, şi era totul bine. Nu-l prigonea nimeni. Apoi, simţindu-se trădat, a reziliat contractul. Nu s-a întâmplat nimic mai mult decât că după o campanie foarte bine organizată, în toate mediile şi-n toată media, acesta a devenit un soi de criminal public numărul unu, a intrat pe lista neagră a americanilor şi a fost dat în urmărire pentru crime de război, şi crime împotriva umanităţii. Nu spun eu acum că el ar fi fost nevinovat, ca lider. Erau cu toţii în gaşcă, şi cu Karadzic şi cu Lordul Carrington (un şpăgar în stil foarte mare).

Ponta la Bookfest (de pe Facebook)

Sunt multe de spus despre domnul ăsta, de aceea mă întreb, ce legătură există între ăştia?

Henry Kissinger la Davos

[sursa]

O întrebare firească ar fi fost dacă USL-ul s-a trezit aşa, la putere, după o moţiune votată de un Parlament cu o altă majoritate, nu a lor, numai cu ajutorul Antenelor? Ei nu, au ajutat şi PDL-iştii la asta, au tras cu toţii. Şi totuşi, de ce să te apuci să vorbeşti despre China şi alte bazaconii, preamărindu-l şi slăvindu-l pe marele manipulator (cel puţin pe faţă aşa se vede, deşi nu-i nici el de capul lui), tam-nesam, la un eveniment ne-politic? Aţi observat că primii care au ieşit în campania electorală cu reclame, broşurele lucioase, steguleţe şi panouri de zeci de metri pătraţi, au fost ei, cei aflaţi la guvernare? Aţi observat că PDL-ul a acceptat nişte măsuri nepopulare (cum ar fi reducerea cu un procent şi a pensiilor, nu numai a salariului bugetarilor) sfătuit de „experţi”? Aţi observat că ăştia acum promit că dau banii înapoi? Păi, de unde îi dau? De la cine? De la ei din buzunar? Adică banii ăia care n-au mai venit la lume, n-au folosit la nimic? Credeţi că sunt retoric? Credeţi că poporul e prost? Sunt şi eu curios.

 

Urmăreşte pe Twitter. Nu greşeşti dacă o faci. Unii urmăresc şi sau care sunt tot conturile mele…
„Pe Româneşte” e pentru tine, vorbitorul şi înţelegătorul! Ar fi bine să ne „încercuim” pe Google+, însă cel mai sigur este formularul din sidebar, pentru newsletter, pe care aş fi onorat să-l completezi cu numele tău real şi o adresă valabilă de email şi/sau
să te abonezi la Ipoteze despre concluzii prin Feedburner. Nu vei fi abuzat, ci doar anunţat atunci când apare ceva nou :).

Copyright © 2012 Ipoteze despre concluzii – De ce la Bookfest?


Dacă ţi-a plăcut articolul, te rog spune şi altora

Tweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookShare on RedditBuffer this page

Abonează-te la Newsletter!

Lasă-ţi adresa de email pentru a beneficia de perlele acestui blog nonconformist. Nu va fi prea des şi nu te costă nimic.

 Despre comentarii: Te rog să fii politicos chiar dacă nu-ţi convine ce spun în articol. Încearcă mai bine să ajuţi în loc să jigneşti. Foloseşte-ţi numele real şi evită link-urile care n-au legătură cu subiectul, în spaţiul comentariului. Dacă în locul numelui apare altceva (keywords ori situri), comentariul va fi modificat sau şters. La fel, folosirea unei adrese de email false îţi va trimite comentariul direct la spam!

Spune-ţi părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Precedentul:
Următorul: