Alte talente

Am avut o mică inspiraţie şi am stat să văd o parte din Britain’s Got Talent, totul în urma căutării comentariilor despre finala noastră, şi mai mult decât atât, a ecourilor Marelui Premiu câştigat la noi de „un tip care şi-a oprit pentru câteva secunde bătăile inimii în direct şi pe care-l cheamă Gog” :). Zâmbetul este datorat rimei cu dog, unul care a câştigat jumătatea de milion de lire sterline la ei acolo. De altfel, toată postarea se datorează filmuleţului, totul după o mică prezentare a juriului şi a sistemului. Premiul este după cum observaţi, de cinci ori mai mare. Nu am văzut decât o singură semifinală completă, pe prima.

Juriul şi câştigătorii BGT 2012

[sursa]

Mai sus sunt câştigătorii, căţelul Pudsey şi stăpâna lui, care au făcut împreună un adevărat spectacol în toate cele trei apariţii pe care le-au avut. Dar să-i luăm în ordine, de la stânga la dreapta. Mai bruneţică, adică de „culoare”, este Alesha Dixon, o rapperiţă, cântăreaţă, compozitoare, dansatoare şi modelă, balanţă şi destul de blândă în aprecieri, o Andră a lor. Dar ce-am uitat să precizez este că la ei, la britanici, sunt patru în juriu, iar la un vot de baraj, 2-2, tot după voturile publicului se pleacă în marea finală. Excelentă chestie, nu mai are nimeni mustrări de conştiinţă. Apoi, n-o să vă vină să credeţi, urmează blonda de Amanda Holden, o prezentatoare şi actriţă, care este pe postul lui Mihai Petre, dar mult mai antipatică, vărsătoare, încăpăţânată şi ea. Apoi, la mijloc îi vedeţi pe Ashleigh Butler şi pe căţelul Pudsey, un pooch. În stânga lui Ashley (până la urmă am găsit-o cu ambele nume) stă mândru vestitul Simon Cowell, cu care în ignoranţa mea îl comparam pe vremuri pe juratul Mihai Petre. Nu există termen de comparaţie, tipul a spus că numărul lor este sigur câştigătorul cel mare. Nu a fost la fel cu ultimul jurat, David Walliams, un leu actor, scriitor şi autor de cărţi pentru copii, precum şi un comic în acelaşi timp, însă lipsit de tactul şi fineţea lui Andi Moisescu. În fine, pare mai uşor la ei, însă eu am văzut o semifinală de excepţie, din care s-au dus totuşi cumva, toţi cei trei concurenţi de pe primele locuri. Au fost cinci, ca la noi, dar cu câte nouă concurenţi din care pleacă în finală doar doi: locul unu ales de public, iar din locurile doi şi trei, aleg juraţii. Trebuie ca cel puţin trei din ei să aibă aceeaşi părere, altfel pleacă cel cu mai multe voturi din partea publicului.

Simon Cowell

[sursa]

Despre Cowell am să mai scriu, sper, căci este de scris. M-ar îmboldi şi numai poza asta, numai că eu l-am văzut mai mult când am fost plecat. Adică, încep să fiu mai înţelegător cu slăbiciunile oamenilor. Alea nu sunt pletele lui, dar hidroscooterul este.
Mi-a plăcut foarte mult şi modul în care este prezentată eliminarea candidaţilor, sau anunţarea celor trei din care se pleacă în finală. Pe rând, alternativ, cam ca la American Idol, cu suspans, dar nu o veşnicie. Finuţ. Ştiţi, eu n-am nimic cu juriul nostru, mie mi-a plăcut. Ce dacă s-a manipulat imaginea, probabil a fost un aranjament al lui Gog cu regizorul (o regie în întregime execrabilă, erau ăştia la montaj cam chercheliţi pe semne), ei au fost oameni normali. Chiar dacă au greşit că au crezut, tot normali rămân. Au fost un juriu excelent. Nu cred că „mentalistul” a cumpărat vreun truc de pe net. Asta-i o tâmpenie. Ce, nu putea să-l înveţe din altă parte, sau să-l descopere singur? Bineînţeles că da. Din păcate, am eu senzaţia că ăştia doi care au câştigat la ei, la noi n-ar avea nici o şansă din cauza unuia ca Gog. Iar la noi, dacă nu era Gog, probabil tot o chestie cam ieftinuţă ar fi luat premiul cel mare, şi nu dansatorul Petraiche, ci Leana sau Vasilică ceteraşul, căci variabilele s-ar fi schimbat considerabil dacă poporul nostru ar şi gândi în timp ce desfăşoară vreo activitate, cum ar fi scobitul în nas ori scărpinatul în fund.

Link-ul acesta este către video-ul de pe youtube al numărului. Din păcate, din motive de copyright şi al faptului că suntem într-o ţară separată, mult prea specială, numai acolo puteţi să-l vedeţi, nu şi la mine pe site. Ce nervos mă fac chestiile astea. Nici filmele de pe situl oficial nu le putem vedea din România.

Mai sus, ar fi fost video-ul cu performanţa din finală, numărul câştigător. După terminarea filmuleţului, dacă vă uitaţi după link-uri, veţi găsi şi performanţele din semifinale şi din preselecţii. Exquisite!

 

Urmăreşte pe Twitter. Nu greşeşti dacă o faci. Unii urmăresc şi sau care sunt tot conturile mele…
„Pe Româneşte” e pentru tine, vorbitorul şi înţelegătorul! Ar fi bine să ne „încercuim” pe Google+, însă cel mai sigur este formularul din sidebar, pentru newsletter, pe care aş fi onorat să-l completezi cu numele tău real şi o adresă valabilă de email şi/sau
să te abonezi la Ipoteze despre concluzii prin Feedburner. Nu vei fi abuzat, ci doar anunţat atunci când apare ceva nou :).

Copyright © 2012 Ipoteze despre concluzii – Alte talente


Dacă ţi-a plăcut articolul, te rog spune şi altora

Tweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookShare on RedditBuffer this page

Abonează-te la Newsletter!

Lasă-ţi adresa de email pentru a beneficia de perlele acestui blog nonconformist. Nu va fi prea des şi nu te costă nimic.

Pings şi Trackbacks

  1. […] Mel B, făcând componenţa juriului similară cu cea din Marea Britanie, ţara de origine a lui Simon Cowell. Howie şi Howard vor continua alături de cele două. Sharon a fost cea mai veche din acest juriu, […]

 Despre comentarii: Te rog să fii politicos chiar dacă nu-ţi convine ce spun în articol. Încearcă mai bine să ajuţi în loc să jigneşti. Foloseşte-ţi numele real şi evită link-urile care n-au legătură cu subiectul, în spaţiul comentariului. Dacă în locul numelui apare altceva (keywords ori situri), comentariul va fi modificat sau şters. La fel, folosirea unei adrese de email false îţi va trimite comentariul direct la spam!

Spune-ţi părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Precedentul:
Următorul: