Alte „reţele sociale”

Nu ne-am lămurit cu Twitter-ul în articolul precedent, mai mult am divagat despre cum văd eu lucrurile. Am pornit cu un cont, am mai făcut unul, pentru blogul cu bărcuţe, pe care am încercat să-l fac mai „specializat”, totul a fost ok. S-au mai amestecat şi ceva români (nu era în nici un caz intenţia mea), am urmărit la loc, apoi mi-am spus că dacă tot am o secţiune în româneşte pe Rodolfo Grimaldi, de ce să nu fac şi un pic de networking românesc? Şi aşa am început să mă amestec cu persoane care „twitter-esc” exclusiv în română, pe conturi care nu prea o fac, iar asta nu-i bine pentru business. Cu toate acestea, – contul pentru blogul cu iahturi, a făcut în mai puţin de un an top 50 pe zelist (să nu bifaţi „fără englezi”, altfel nu-l vedeţi la locul 35, puteţi însă să bifaţi „fără corporatişti”). Ce chestie, dacă am rămas specializat doar la conturi legate de chestii maritime, am ajuns pe locul 35, dacă aş fi continuat „nervos” să amestec pe acolo, îmi menţineam locul 17 (nu aveam cum să-l depăşesc fără o plasare ca „featured account”).


Oricum se amestecă, am scriitori, artişti, oameni din cele mai diverse medii, am chiar celebrităţi cu care mai îmi dau aere virtuale (glumesc). Din experienţă vă pot spune că nu am o expunere cu mult mai mică decât o au cei care sunt scoşi în faţă. Aceştia sunt urmăriţi de foarte multe maşini care „acceptă” toate aceste sugestii când fac contul. Mai sunt ei urmăriţi şi pentru că pe unii îi mai ştie lumea, dar am văzut că mulţi fac conturi şi rămân cu ele aşa, fără poze la avatar, fără postări, etc. N-aveţi nevoie de aşa ceva.

Un gânditor autohton, nu al lui Rodin

[sursa]

Digg.com nu este o reţea socială, la fel cum nici Delicious nu pare a fi. Mi-ar plăcea ca acestea două să creeze mai mult trafic, dar prima în special, este o chestie unde probabil dacă nu eşti The New York Times, să se apuce toţi să posteze link-uri de la tine, n-ai nici o şansă dacă nu bagi nişte bani. Delicious a cam murit, era mai folositor când era al lui Yahoo, atunci „comunitatea” de acolo era unul din primele medii de „socializare”, acum, deşi are un design mai interesant şi o interfaţă mai conformă cu vremurile, e bun poate doar pentru bookmarking personal. Reddit creează trafic. Numai că reddit e o comunitate de copii, nu toţi cu toate rotiţele acasă, mai ales pe „faimosul” subredit r/romania, unde-i plin de troli. Dar sunt altele care au şi membri mai destupaţi. De fapt, majoritatea sunt „destupaţi”, sunt tipi care se pricep la dedesubturi computericeşti mai bine decât media mâncătorului de rând al internetului pe pâine. O altă reţea, care poate fi şi socială dacă cineva ţine neapărat (şi am văzut o grămadă, chiar), este StumbleUpon. Aceştia erau cei mai buni creatori de trafic, la un moment dat. Mai mulţi vizitatori de pe StumbleUpon decât cei veniţi de pe Twitter, Facebook şi alte bazaconii (gen hi5) la un loc. Din păcate nu mai e valabilă afirmaţia, chiar dacă cei responsabili cu marketingul la ei, o menţin. E posibil să fi renunţat la ea, totuşi. Eu am primit un bonus de reclamă plătită pe StumbleUpon, pentru participarea la un „seminar” – „webinar” care chiar despre trafic împrăştia cu vorbe. Apoi, după ce l-am folosit, parcă m-au scos din algoritm, chestie pe care cu siguranţă au făcut-o şi cu alţii. Şi brusc, traficul venit de pe StumbleUpon, s-a oprit. Intru mereu acolo, ieşeau în faţă tot felul de chestii nostime. Ies aceleaşi chestii, din păcate. Hmm, totuşi îmi pare rău că nu sunt mai mulţi români acolo.

Găsită cu ajutorul StumbleUpon!

[sursa]

Ştiu care ar fi soluţia. Un cont de Facebook, pe care să-l leg apoi de toate corporaţiile, de FBI, de SRI, de apa Bucovina ca să câştig nu ştiu ce premiu, sau de KONY 2012! Să mă înregistrez cu număr de înregistrare „unic”, să arunc cu bani ca să-l prindem pe Kony, bineînţeles şi să-i dau „like” lui Mircea Diaconu, care mai bine rămânea actor şi atât, şi probabil n-ar mai fi fost „condamnat să iasă la fiecare douăzeci de ani în stradă pentru a striga Jos Dictatura!”[sic] etc…

Protest anti ACTA la Zagreb

[sursa]

Am mai aflat două veşti, una bună şi una ambiguă, ambele sunt mai puţin proaspete, adică au mai mult de o săptămână. A căzut ACTA, adică nu s-a votat până la urmă în Parlamentul European, iar pe Băsescu nu USL-ul a vrut să-l schimbe, ci poporul român! Pe ultima o ştiu de la o Antenă, nu-i dau numele. Vă pupă Jan („Jean, fiul lui Ion”)! Să mai veniţi pe la noi!

 

Urmăreşte pe Twitter. Nu greşeşti dacă o faci. Unii urmăresc şi sau care sunt tot conturile mele…
„Pe Româneşte” e pentru tine, vorbitorul şi înţelegătorul! Ar fi bine să ne „încercuim” pe Google+, însă cel mai sigur este formularul din sidebar, pentru newsletter, pe care aş fi onorat să-l completezi cu numele tău real şi o adresă valabilă de email şi/sau
să te abonezi la Ipoteze despre concluzii prin Feedburner. Nu vei fi abuzat, ci doar anunţat atunci când apare ceva nou :).

Copyright © 2012 Ipoteze despre concluzii – Social Media Autohtona


Dacă ţi-a plăcut articolul, te rog spune şi altora

Tweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookShare on RedditBuffer this page

Abonează-te la Newsletter!

Lasă-ţi adresa de email pentru a beneficia de perlele acestui blog nonconformist. Nu va fi prea des şi nu te costă nimic.

 Despre comentarii: Te rog să fii politicos chiar dacă nu-ţi convine ce spun în articol. Încearcă mai bine să ajuţi în loc să jigneşti. Foloseşte-ţi numele real şi evită link-urile care n-au legătură cu subiectul, în spaţiul comentariului. Dacă în locul numelui apare altceva (keywords ori situri), comentariul va fi modificat sau şters. La fel, folosirea unei adrese de email false îţi va trimite comentariul direct la spam!

Spune-ţi părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Precedentul:
Următorul: